Facebook спамър глобен с 360 млн. долараFacebook спечели дело срещу спамър, който е разпращал нежелана поща към откраднати акаунти от социалната мрежа. Филип Порембски ще трябва да плати глоба от 360 милиона долара на Facebook, съобщава TechNews.bg.

Към момента Facebook има да взима почти 2 милиарда долара от спамъри, но едва ли компанията реално ще получи тези пари, смятат наблюдателите на пазара.

Спамът е голям проблем за Facebook и е хубаво да видим правни действия срещу хората, които стоят зад тази дейност, коментират от компанията за сигурност Sophos. Едно нещо обаче е присъдата и съвсем друго шансовете Facebook да получи голяма част от тези 360 млн. долара

Порембски е откраднал над 160 000 Facebook акаунта и ги е използвал за изпращане на над 7 милиона реклами на несъществуващи продукти. Някои от рекламите са насочвали потребителите към измамнически сайтове, докато други са генерирали приходи за спамъра при кликване върху тях.

Facebook използвала различни тактики срещу спамърите. Брет Тейлър, главният технически директор на компанията, твърди, че Facebook е намалила с 95% спама през 2010 година.
Източник: data.bg

Advertisements

One Response to Facebook спамър глобен с 360 млн. долара

  1. Добре де а кой да глоби фейса за това , което се разпространи по-рано Facebook тайно сканира лица. Ами нали и това е незаконно защо никой не им търси отговорност?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: