Dota 2 – ОфициалноValve и Icefrog обявиха чрез Game Informer Magazine проектa Defense of the Ancients 2, която ще се появи на пазара догодина. Играта идва за РС и Мас. От оригинала играта ще наследи механиката и всички герои (100 бр.), а от бащите на Гордън Фрийман – Source engine и платформа Steamworks. Кампания няма, но пък ще има ботове, които ще бъдат заместители на „живи“ противници в случай на прекратяване на връзката и за тренировка. Освен това в нея ще бъде интегрирана възможността за гласов чат с цел подобряване на отборния елемент. В обширната статия в Gameinformer пише, че дизайнерите ще се опитат да запазят същия визуален стил като в Warcraft III, но чрез Source енджина, който от своя страна също ще бъде здраво моднат. От особено важно значение в картата, както знаете, са околната среда и горите (дърветата) и разработчиците обещават че ще се опитат да го доближат възможно най-много до физиката и лекия комиксовиден стил на War-a.

„Напълно се доверихме на преценката на Icefrog“, обясни ръководителят на новия проект Ерик Джонсън. „Той е един от най-интелигентните дизайнери на игри, които някога съм срещал. Той никога не взима решение, което не е отлично обосновано и затова решихме да сведем промените до минимум“.

„Целта ни с тези АІ ботове е напускането на даден играч да не разваля цялостното изживяване“, казва Джонсън.

Valve определят играта като „уникална смесица между RTS и RPG жанровете“.

До колкото разбрах, значи Valve начело с Icefrog ще портнат целия мод като отделна игра, който ще е максимално идентичен с оригинала, но също така и с много новости, които 8-годишния енджин на War 3 не може да поеме.

В интерес на истината в Gameinformer бяха писали, че са играли Dota 2, въпреки че е в доста ранен стадий, което ще рече че нещата са се задвижили лека-полека.

До къде стигнаха от една проста карта да направят игра… 😀 Half-Life 2: ep3… май есс.

Advertisements

One Response to Dota 2 – Официално

  1. Сашо says:

    Аз играя League of Legends, което според мен е по-чко от дота. Има много общи неща и много новости.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: